Caprese salad recipe

Ingredients

  • 1 pint mixed cherry tomatoes, preferably heirloom, halved
  • 7 tablespoons (or more) extra-virgin olive oil, divided
  • Flaky sea salt
  • 2 pounds mixed medium and large tomatoes, preferably heirloom, cut into thin slices and/or wedges
  • 8 ounces buffalo mozzarella or mozzarella, room temperature, torn into pieces
  • Coarsely ground black pepper
  • Small basil leaves and toasted country bread (for serving)


Recipe preparation

  • Toss cherry tomatoes with 1 Tbsp. oil in a small bowl; season with salt.
  • Arrange tomato slices on a platter, slightly overlapping; season generously with salt. Arrange mozzarella over tomatoes; lightly season mozzarella with salt. Spoon cherry tomatoes over salad and drizzle with 6 Tbsp. oil; season with pepper. Let stand 30 minutes to let flavors meld and release juices from tomatoes and mozzarella.
  • Top salad with basil and additional salt and oil, if desired. Serve with bread alongside.
Chatter avec nous
Chatter avec nous
Des questions, des doutes, des problèmes ? Nous sommes là pour vous aider !
En cours de connexion...
Nous ne sommes pas disponible pour le moment. Laissez nous un message !
Nous sommes tous occupés. Laissez nous un message !
:
:
:

Les données collectées par ce formulaire sont utilisées pour vous contacter. Pour plus d’informations, veuillez consulter notre politique de confidentialité.
Avez-vous une question ?
:
:

Les données collectées par le formulaire de chat sont utilisées pour entrer en contact avec vous. Pour plus d’informations, veuillez consulter notre politique de confidentialité.
Cette session de chat est terminée.